1. 9 - 5. 9. 2014

Kompletní jídelní lístek 1. 9. - 5. 9. 2014 ke stažení

Zahraniční stáž na ostrově Kypr

Zahraniční stáž na ostrově Kypr – Anastasia hotel a Constantinos the Great hotel Zkuste si představit, že máte možnost odletět na ostrov. Není to úžasná představa. Tato šance se naskytla studentům škol SOŠ a SOU Čakovice Praha a SOŠ a SOU Horky nad Jizerou. Díky účasti škol v projektu Leonardo da Vinci, vybranní studenti z gastronomických oborů odletěli na další ze zahraničních stáží, které školy pořádají každoročně. Krásné prostředí v přímořském městě Protaras (Kypr), ale také přátelští lidé a jeden z největších hotelových řetězců na Kypru Tsokkos hotels se stal ideálním místem v měsících dubna a května. Čtyřhvězdičkový hotel Anastasia a pětihvězdičkový hotel Constantinos the Great patří mezi nejznámější hotely na východním pobřeží ostrova Kypr. Jejich lokalita patří mezi nejvyhledávanějším místem turistů, ale i místních obyvatel. Hotel Constantinos the Great je jako jediný hotel na východním pobřeží celoročně otevřený. Oba hotely patří k oblíbeným místům turistů z Ruska, Švédska, Německa, Rakouska a Velké Británie. Ve čtvrtek 10.4.2014 nás přivítal Operation manažer Tsokkos hotelů pan Michaliedes. Během prvních pár dnů byli studenti seznámeni se způsobem obsluhy a přípravou pokrmů která se hostům nabízí  ve formě švédských stolů. Jejich školní znalosti a praktická výuka se stala velice přínosnou při každodenní práci v restauraci i kuchyni. Samozřejmě se inspirovali mistními pracovními postupy např. servis vína, míchání koktejlů a kyperskými pokrmy. Kypřané si cení dobrého života. Jejich vrozené upřednostňování jednoduchých, ale chutných pokrmů u jídelního stolu a klidný způsob zábavy se u nich projevuje velmi výrazně. Jídlo je pro ně velice důležité a "souvla" - velké, šťavnaté, marinované kousky jehněčího, ochucené bylinkami a grilované na jehle – to je skutečná vášeň většiny Kypřanů. Obecně platí, že kyperské jídlo po právu náleží k té vůbec nejzdravější středomořské stravě, poněvadž jeho základ tvoří luštěniny, čerstvé ovoce, saláty a olivový olej. Studenti se v kyperském prostředí přesvědčili nejen o tom jak jsou jazykově vybaveni, ale získali reálnou představu o pracovní morálce a stylu na zdejším pracovišti kterou mohli porovnávat se situací v České republice. Během pěti něděl se naučili komunikovat se zákazníky, spolupracovat se zaměstnanci, ale také poznali kulturu a zvyky jiné země. Nádherné prostředí a ještě překrásnější mořská pláž se stala nezapomenutelným zážitkem studentů, kteří absolvovali stáž programu Leonardo da Vinci.     MBA. Vladimír Burián     

25. 8. - 29. 8. 2014

Kompletní jídelní lístek 25. 8. - 29. 8. 2014 ke stažení

Pozvánky k MZ - ZÁŘÍ 2014

Pozványk k maturitní zkoušce na termín ZÁŘÍ 2014 budou přihlášeným žákům zaslány doporučenou poštou po 15. 8. 2014.

5. kolo přijímacího řízení

Ředitelka SOŠ a SOU, Praha - Čakovice vyhlašuje 5. kolo přijímacího řízení na školní rok 2014/2015:  

Informace k MZ září 2014

Důležité informace k MZ v termínu září 2014 ke stažení - ČTĚTE

Francouzský velvyslanec ocenil naše žáky

Ocenění našich gastronomických služeb

Předávání maturitních vysvědčení

Ve čtvrtek 12. června 2014 proběhlo v dopoledních hodinách slavnostní vyřazení žáků SOŠ a SOU...

Čakovické slavnosti

Stovky dětí v areálu naší školy!

- recept týdne -

Svíčková Wellington - 4 porce
Copyright 2012 M.D. a Střední odborná škola a Střední odborné učiliště v Praze 9 - Čakovicích