Naši žáci na Laver Cupu

Žáci čakovické gastronomické školy se podíleli na přípravě pokrmů pro největší tenisové hvězdy světa.

uvodni

Ve dne 22. 9. – 24. 9. 2017 proběhla v  O2 aréně Praha ojedinělá sportovní akce – 1. ročník  exhibiční tenisové soutěže dvou šestičlenných mužských týmů Laver Cup 2017. Základem projektu, se kterým přišel jeden z nejlepších tenistů všech dob –  Roger Federer, je myšlenka společného utkání nejlepších aktivních tenistů na jediném místě, v Praze proti sobě nastoupil tým EVROPY proti týmu ZBYTKU SVĚTA.

Součástí týmu, který premiérový ročník soutěže připravoval, se díky dlouhodobé spolupráci SOŠ a SOU, Praha – Čakovice s gastronomickou firmou, která zajišťuje catering v  O2 aréně Praha – firmou Bestsport, a. s., stali i žáci čakovické gastronomické školy.

Pro 60 žáků školy to byly čtyři dny plného pracovního nasazení pod vedením špiček české gastronomie, žáci získali mnoho nových odborných dovedností a znalostí a zejména získali povědomí o gastronomickém zázemí takovéto obří akce.

O tom, že se žáci společně se svými učiteli odborného výcviku popasovali s touto velkou výzvou na výbornou, vypovídá děkovný dopis, který obdržela ředitelka školy:

Dobrý den paní ředitelko, pane zástupce a mistře,

rád bych Vám a celému týmu pedagogů a studentů poděkoval za spolupráci na akci Laver Cup 2017 v O2 aréně. Top management této mezinárodní události nám vyjádřil velké poděkování za poskytnutí hospitality na nejvyšší úrovni, která předčila očekávání. Doslovně nám bylo sděleno, že pro příští rok do Chicaga je těžko možné najít něco v oblasti cateringu, co by mělo být zlepšeno.

Toto vnímáme jako velké uznání v mezinárodním měřítku.

 Jsme velmi hrdi na fakt, že se nám podařilo Vás, pedagogy a studenty nadchnout pro spolupráci na tomto výjimečném eventu. Ukázali jsme společně světu, že gastronomie v Česku je na špičkové úrovni.

To není pouze náš pocit, ale dokládá to mnoho pozitivních zpětných vazeb, které jsme dosud obdrželi. Za to Vám a Vašemu týmu patří náš dík, obdiv, velká dávka úcty a samozřejmě také certifikáty, které jsou pro Vás připraveny.

 S poděkováním se připojují

 Robert Schaffer, předseda představenstva spol. Bestsport, a.s.

Milan Kopp, F&B director

Ota Laube, Food & Beverage Manager l Catering Department

Miroslav Sedlák, Specialista l Catering Department“