Zlatá rybka v soutěži „Český kapr 2018“

Ve dnech 22. 11.  a 23. 11. 2018 proběhl třináctý ročníku soutěže Český kapr 2018, který se uskutečnil v rámci veletrhu Gastrofest v Českých Budějovicích.

Ve čtvrtek 22. 11.  se žákyně SOŠ a SOU Čakovice Nikola Bálková zúčastnila finálového kola, ve kterém měla v časovém limitu 45 minut připravit 4 porce hlavního pokrmu s přílohou na téma „Kapr v moderní úpravě“. Nikola Bálková s kaprem na bylinkách, holandskou omáčkou, smetanovými bramborami a batátovým pyré dokázala vybojovat zlatou medaili a pohár, čímž dokázala, že SOŠ a SOU v Praze Čakovicích vychovává skutečné gastronomické odborníky. Pravdou je, že gastronomické odborníky mohou vychovávat pouze skuteční gastronomičtí odborníci a to v pátek 23. 11.  potvrdil učitel odborného výcviku a zároveň šéfkuchař SOŠ a SOU, Praha – Čakovice pan Václav Pergl, který v prestižně obsazené kategorii seniorů získal celkově třetí místo – bronzovou medaili. I jemu patří velké gratulace !!!

Tisková zpráva ze soutěže ke stažení ZDE .